Amandelmeel/ Dadels/ Gember/ Havermout/ Healthy Snacks/ Sweeties

Gember- Havermoutkoekjes

gember havermoutkoekjes Naast al dat gezonde eten wil je ook wel eens iets lekker zoets. Meestal eet ik ‘s avonds een stukje pure chocolade bij de thee maar soms heb ik meer zin in de richting van: koekjes!!!! Om dit zo gezond mogelijk te doen, lees: met zo min mogelijk schuldgevoel, gebruik ik alleen maar gezonde ingrediënten. Calorieën zitten er wel in, maar als je af en toe als snackje dit koekje eet is dat geen enkel probleem. De koekjes zijn heerlijk zoet door de dadels (dus geen geraffineerde suikers) en ze hebben een lekker pittig smaakje door de verse gember. Gember is ook nog eens super super gezond. Het koekje vult ook heel erg, dus het is een prima snack voor de 4u dip, geeft een instant energy boost.

gember koekjes

Ingrediënten:

  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 eieren
  • flink stuk verse gember (ongeveer 10 cm)
  • 1 eetlepel maca
  • himalayazout

gember havermoutkoekjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de dadels in een keukenmachine en hak ze fijn. Smelt de kokosolie. Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar en vorm er rondjes van in de gewenste grootte.

Bak ze in de oven 15 minuten. Wat gaat je keuken nu lekker ruiken :-))

Het zijn overigens geen super crunchy koekje, maar ze zijn wat zachter. Heerlijk!!!! Fijn ook als je kinderen dit lekker vinden (bij mij vinden ze de gember iets minder dus ik maak ooit koekjes zonder gember voor de kids) hoe gezond is dit koekje op school?! Echte energie krijgen ze hiervan in plaats van een suikerpiek van normale koekjes.

gember havermoutkoekjes 3

gember havermoutkoekjes 5

Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie