Foodies on booze/ My favorites/ Partyfood/ Uncategorized

G&T – Kaviaar

Wat vind jij nou het meest feestelijke hapje ever? Ik vind dat kaviaar! Dat heb ik dit jaar dus ook als hapje bedacht bij het aperitief. Op een klassiek Belgische manier geserveerd met zure room en een gekookte kriel, helemaal TOP! Vind je kaviaar te duur (wat ik kan begrijpen hoor) dan gebruik je nepvarianten die zijn er volop, of bijvoorbeeld zalmeitjes. Ook heel feestelijk!

aperitief Wij gebruiken tijdens de kerst, omdat de kerst toch wel vraagt om een feestelijk hapje, THE REAL THING! Leuk, want deze kaviaar wordt gemaakt 1 kilometer van mijn huis in Turnhout! Bij Royal Belgian Caviar.

aperitief

Tijdens de kerst is het naast de rijke smaken – All about the presentation!! Dus haal je allermooiste glazen uit de kast voor het aperitief. Koop bij de bloemist mooie takken/ bloemen voor op tafel en decoreer ook de binnenkant van je glas. Ik heb een aperitief bedacht dat momenteel super hip is en wat de meeste mensen ook heel erg lekker vinden. IK heb hier voor kerstkleuren gekozen en ook de smaken ZIJN kerst: rozemarijn en cranberries. Ik koop de cranberries uit de vriezer. Snij ze doormidden en als je ze boven de G&T een beetje uitknijpt gaat hij mooi rood/ roze kleuren. De rozemarijn kneus ik altijd een beetje zodat de smaak extra goed uitkomt. En laat het drankje even staan en roer goed door zodat de smaken goed naar voren komen.

aperitief Dit gerechtje met kaviaar is super klassiek. Je kookt een krieltje (ik heb van die lekkere smaakvolle kleine rode gekozen) snijdt hem doormidden (klein kapje aan de onderkant eraf zodat hij rechtop blijft staan) en kookt hem zo’n minuut of 7. Maak een creme fraiche sausje met vers gemalen peper, himalayazout en gehakte bieslook. Hol de aardappel een beetje uit doe hier wat van de creme fraiche in en daarna wat heerlijke kaviaar erop. Super klassiek en de zure smaken met de zoute van de de kaviaar zijn echt fantastisch lekker!

aperitief

aperitief

aperitief

aperitief

apertitief Enjoy

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie