Aubergine/ Basilicum/ Courgette/ Hoofdgerecht/ Monday till Friday Dish/ Zoete aardappel

Healthy Burger

Burger burger 4 burger 1 burger Bestand 12-01-16 13 33 07

Word jij er ook zo gek van? Dat je aan het begin van ieder nieuw jaar doodgegooid wordt met de nieuwste afslankmethodes, shakes, sportarrangementen etc. Ik vind dat zo mega ongezellig na de kerstdagen en tja ook confronterend, ik ga dus lekker dwars doen. Omdat ik (bijna) het hele jaar gezond eet, is die eerste week van januari niet anders, maar wel graag op een leuke manier. Ik heb dus een super gezonde burger voor je bedacht! Je kunt hem natuurlijk nog uitbreiden met lightkaas. Maar ook ik moet even wat kerstkilo’s kwijt dus houd het bij deze versie. Mijn kinderen vonden het super lekker en zelfs mijn man, een echte koolhydraateter vond het heerlijk. Je kunt er nog zoete aardappelfrietjes bij maken. Dan eet je dus echt friet met burgers: NICE! Ik zeg een goed begin van 2016 :-))

Healthy Burger

Print Recipe
Serves: 3

Ingredients

 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 4 tasty-tom tomaten
 • basilicum
 • 1 grote ui
 • 3 plakken pancetta
 • 2 tenen knoflook
 • zak rucola
 • ketchup
 • 500 gram rundergehakt
 • 1 ei
 • 1 volkorencracker verkruimeld
 • 2 eetlepels chilisaus
 • 3 tenen knoflook fijngehakt
 • 1 gesnipperde ui
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel geroosterdepaprikapoeder
 • 1 theelepel mosterdpoeder
 • 1 theelepel chilipeper
 • flink wat grof gemalen peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in minimaal 12 plakken. Smeer ze in met olijfolie en peper en zout. Leg ze in de oven op een bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten. Let op dat ze niet te hard garen en keer ze halverwege.

2

Maak nu de hamburgers. Doe het gehakt in een kom en voeg daar het ei, de cracker, chilisaus, knoflook, ui, sojasaus, paprikapoeder, mosterdpoeder, dhilipeper, peper en zout aan toe. Meng dit goed en maak er 3 hamburgers van. Bak deze gaar in olijfolie in een bakpan. Als je teveel hebt, maak je nog wat kleine gehaktballetjes voor de volgende dag.

3

Snij de tomaten in plakken.

4

Snij de courgette in plakken, smeer ze in met olijfolie, peper, zout en een uitgeperst knoflookteentje en bak deze in een pan een minuut aan beide kanten.

5

Snij de ui in halve ringen en bak ook deze gaar in een pan.

6

Pancetta uitbakken in een pan zonder vetstof, laten uitlekken op keukenpapier

7

Hierna kun je de hamburgers gaan stapelen. Begin met rucola, dan 2 plakken aubergine, de hamburger, ketchup (ik gebruik graag de super lekkere ketchup varianten van Nicolas Vahe), tomaat, courgette, ui, pancetta en weer 2 plakken aubergine als vervanger van het broodje. Als laatste wat basilicum eroverheen en klaar!

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Foodies In Shape – Weekmenu – Week 3 | Foodies in Heels
  14 juni 2016 at 19:45

  […] Woensdag 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Havermout met zwarte bessen 10.00 – bakje skyr 12.00 –  Geroosterde boterhammen met geprakte avocado met peper, zout en limoensap en leg hier nog wat kipfilet bovenop. Bewaar een beetje avocado voor bij de snack 14.00 – 2 stukken komkommer met de laatste avocado 16.00 – snoeptomaatjes 18.00 – healthy burgers […]

 • Reply
  Foodies In Shape – Dag 19 – Woensdag | Foodies in Heels
  21 juni 2016 at 18:33

  […] 07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – Havermout met zwarte bessen 10.00 – bakje skyr 12.00 –  Geroosterde boterhammen met geprakte avocado met peper, zout en limoensap en leg hier nog wat kipfilet bovenop. Bewaar een beetje avocado voor bij de snack 14.00 – 2 stukken komkommer met de laatste avocado 16.00 – snoeptomaatjes 18.00 – healthy burgers […]

 • Geef een reactie