City Trip - Kopenhagen/ Foodies on tour/ Maud

City Trip – Tip Kopenhagen

Afgelopen weekend ben ik mijn hart verloren aan Kopenhagen. Wat een fantastisch leuk stad is dat! Relaxed, leuke mensen, hip en het belangrijkste: super culinair! Een openbaring voor iedereen met een groot culinair hart. Organic, raw-food, veganistisch, voor iedereen vind je hier een leuk en lekker restaurantje.

We hebben geslapen in hotel SP34. Super leuk hotel in het centrum met mooie moderne kamers, een organic ontbijtje waar we iedere ochtend een gezond ginger shotje kregen (geen overbodige luxe na al die glaasjes wijn van de vorige avond). Je kunt hier fietsen huren, want Kopenhagen is echt een fietsstad en het is borreluur van 5 tot 6. Dan krijg je een goed glas wijn aangeboden, altijd fijn.

Ik begin een stedentrip altijd met een restaurant waar je de locale specialiteiten eet. Wat in Denemarken heel bekend is, is open sandwich. Vaak roggebrood met daarop lekker veel beleg variërend van garnalen, zalm tot artisjokken en champignons. Oneindig veel mogelijkheden en wat zo leuk is dat de smaken echt anders dan bij ons. Wij hebben gegeten bij Royal Smushi Cafe, een super aanrader! Ligt midden in het centrum dus goed te combineren met een flinke shopsessie en het heeft een heel origineel interieur.

Volgend restaurant was: Umage. Modern, warm en super lekker eten. We hebben een 5-gangen verrassingsdinertje gegeten hier en dat was zo ongelooflijk lekker. Puur, eenvoudig, frisse smaken en gezonde bordjes: ik werd er compleet blij van!

Zaterdagavond hebben we gegeten bij restaurant Pluto. Zo’n restaurant waar het lekker druk en hectisch is, de muziek wat harder staat en waar je lekker met je vriendinnen heen moet. Minder geschikt voor een romantisch diner met je lief.

Wat ik dit keer ook heb gemist (met pijn in mijn foodhart) is de gigantische foodhal: Torvehallerne. Idee a la: De Foodhallen in Amsterdam. Weer een extra goede reden om snel terug te gaan naast alle te leuke restaurantjes die ik niet in een weekend heb kunnen proppen.

Royal Smushi Cafe

kopenhagen 2

Royal Smushi Cafe

kopenhagen 4

Royal Smushi Cafe

kopenhagen 3

Royal Smushi Cafe

kopenhagen 6

Getting ready

kopenhagen 15

Umage

kopenhagen 14

Umage

kopenhagen 5

Umage

kopenhagen 7 kopenhagen 8 kopenhagen 9 kopenhagen 10 kopenhagen 11 kopenhagen 12 kopenhagen 13
kopenhagen 16

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie