Foodies In Shape/ Maud

Foodies In Shape

Heb jij de oproep van mijn challenge al gezien? De eerste week gaan we er meteen vol in. De allerbeste stimulans om door te zetten is namelijk in het begin goede resultaten boeken. Als je na een week met een grote glimlach op de weegschaal staat dan zijn die drie weken daarna peanuts :-))

IMG_6216

Wat houdt dit precies in? We gaan in de eerste week naast opletten met koolhydraten ook opletten met vetten. Tegenwoordig zijn we doodsbang voor vetten, maar ze zijn gewoon heel erg gezond voor je, mits je de juiste kiest. Wel is het natuurlijk zo dat in vetten calorieën zitten dus we gaan in de eerste week matig vetten eten. Producten als avocado, zalm, noten, gaan we dus vooral vanaf de tweede week eten. In de eerste week gaan we de stoompan uit het stof trekken en laat ik je zien hoe makkelijk en lekker het is om een hele maaltijd uit de stoompan te toveren. Heb je een stoomoven dan Lucky You, nog makkelijker. Ik werk persoonlijk met een stoompan die ik bij de Aziatische supermarkt heb gekocht voor heul weinig: stoompan Dus heb je nog geen stoompan dan zou ik deze aanschaffen. Wil je dit niet, dan kun je je groenten natuurlijk ook gewoon koken en je vlees/vis bakken in heel weinig olijfolie, ik gebruik altijd een spray voor het bakken van vlees en vis, hierdoor ben je niet aan het frituren.

Om het leven ook nog leuk te houden en je spieren rust te geven, is er op zondag een rustdag. Wil jij liever zaterdag je rustdag pakken, dan wissel je die dagen natuurlijk om.

Morgenvroeg begin je de dag met de weegschaal, Jipieeee, het allerleukste moment :-)) Schrijf het aantal kilo’s op in je telefoon. Dit ga je iedere woensdagochtend voortaan doen. Je mag van mij ook met een meetlint aan de slag, maar ik gebruik altijd mijn spijkerbroek als referentiekader.

Lukt het je niet om morgen te beginnen, kun je ook altijd later aanhaken. De posts blijven op mijn blog staan. Dit geldt ook voor mensen die liever boodschappen voor een week doen. Haak later aan, geen probleem. Heb jij de smaak te pakken en hoef jij je in augustus pas in je bikini te hijsen dan doe je gewoon nog een maand Foodies In Shape. Geen probleem. Je kunt dan zelf de sportoefeningen opschroeven of me een mailtje sturen: info@foodiesinheel.nl en dan geef ik je advies.

Hieronder geef ik je een lijstje van basisingrediënten die je in je (koel)kast moet hebben. Wellicht heb je hiervan al heel wat in je keuken.

 • Je favoriete snackgroenten: bleekselderij, komkommer, tomaat, paprika etc.
 • Fruit, kies uit: kiwi, appel, aardbeien, blauwe bessen, sinaasappels
 • citroenen (een halve per dag)
 • huttenkase
 • skyr – mijn favoriete zuivelproduct of je kiest soja yoghurt, magere yoghurt of kwark
 • havermout
 • crackers (let op aantal calorieën)
 • je favoriete noten (liefst ongebrand)
 • zonnebloem- en pompoenpitten (als smaakmakkers voor salades)
 • Quinoa
 • Bulgur
 • Linzen (lekker makkelijk in een potje :-))
 • Kikkererwten (lekker makkelijk in een potje :-))
 • Himalayazout
 • Je favoriete verse kruiden (in ieder geval koriander)
 • Olijfolie extra Vergine
 • Kokosolie
 • Eieren
 • (quinoa)rijstwafels
 • speltbrood
 • Gember
 • Knoflook
 • Rode peper
 • Sojasaus
 • Vissaus
 • Groene thee
 • Kokoswater

Een voorbeeld menu zie je hieronder, voor als je morgen wilt beginnen. Ik snap dat dit lastig kan zijn ivm boodschappen dus we beginnen ECHT donderdag. Het hele menu voor donderdag komt morgenvroeg op mijn blog met nog meer info, STAY TUNED!

08.00 – Granola met amandelmelk (of als je liever wilt een bruine boterham, volkoren of spelt)

10.00 – Appel

12.00 – 2 spelt boterhammen met kipfilet en tomaat

14.00 – gekookt ei

16.00 – handje noten

18.00 – Groenten-lasagne – in ieder geval geen koolhydraten. Vervang je rijst door quinoa of je spaghetti door peulvruchten (Ik eet altijd spaghetti saus met een potje Bonduelle linzen of courgetteslierten)

Wil je advies van een voedingsdeskundige en denk je dat een maand niet voldoende is voor een bikini-lijf waar jij van droomt? Neem dan contact op met Esther van lijn16 in Eindhoven. Van haar heb ik geleerd goede voedingskeuzes te maken en je zal hier zeker afvallen.

Foodies in shape

print

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anja
  31 mei 2016 at 17:38

  Ben er klaar voor…benieuwd

 • Reply
  wils katrien
  31 mei 2016 at 18:47

  Morgen kids naar school en de boodschappen hopelijk lukt het me wat

 • Geef een reactie