Friendsfood/ Maud/ My favorites/ Ofyr/ Partyfood

Ofyr

Ik heb een geweldige tip voor iedereen die van gezelligheid, lekker eten en borreltjes houdt. Sinds een tijdje hebben wij een prachtige nieuwe kitchen tool in de tuin staan. Zeg maar dag dag tegen je BBQ want mijn tip gaat compleet de show stelen bij jouw familie en vrienden. En JIJ gaat de show stelen als keukenprinses want koken op de Ofyr – de naam van mijn nieuwe vriend – is easy peasy!

Foodiesinheels-6_Fotor Foodiesinheels-16_Fotor

Het leuke van de Ofyr vuurschaal, is dat je voor en nadat je gaat eten rond een gigantische vuurkorf staat. De sfeer zit er meteen in en op het moment dat de Ofyr lekker heet is, kun je beginnen met bakken. Aan de binnenkant van de ring kan de temperatuur oplopen tot 300 graden wat het ideaal maakt om een goed stuk vlees of vis op dicht te schroeien. Zoals jullie zien op de foto’s heb ik hier een heerlijk stuk côte à l’os gelegd. De buitenkant schroeit dicht door de hitte en de binnenkant wordt hierdoor super mals. Nou vind ik als carnivoor een groot stuk vlees altijd een lust voor het oog. Het staat feestelijk en het is zo super lekker! Ik heb deze hier in dunne plakjes gesneden en in kleine volkorenwraps gelegd  met een chimichurri saus, zure room, chinese kool en bosui.

Chimichurri saus: koriander, peterselie, knoflook, olijfolie, chilivlokken, peper en zout

Foodiesinheels-2_Fotor

Foodiesinheels-4_Fotor

Foodiesinheels-12_Fotor

Foodiesinheels-10_Fotor

Foodiesinheels-11_Fotor

Foodiesinheels-13_Fotor

Ik heb op de Ofyr zoete aardappels gebakken met rozemarijn, knoflook en himalayazout, SUPER lekker.

Foodiesinheels-9_Fotor

Foodiesinheels-21_Fotor

Een mega trend: de courgettepasta is ook een van mijn favorieten en die heb ik nu op de Ofyr gelegd. Gewoon even lekker aanbakken in een citroen-olijfolie, wat verse kruiden erbij zoals basilicum en platte peterselie. Vervolgens heb ik de slierten in een mooie schaal gelegd. Wat trostomaatjes erbij die ik ook heb geroosterd op de Ofyr – niets zo lekker als geroosterde tomaatjes. Ik ben dol op burrata maar je kan natuurlijk ook mozzarella hier gebruiken. Nog wat peper en zout, wat verse pesto en voila.

Pesto: verse basilicum, verse bladpeterselie, knoflook, geroosterde pijnboompitten (of cashewnootjes), parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, peper en zout.

Foodiesinheels-3_Fotor

Foodiesinheels-5_Fotor

Foodiesinheels-7_Fotor

Natuurlijk moet er in dit seizoen ook een aspergeschotel geserveerd worden. Dus ik heb mooie witte asperges in dunne linten gesneden met de dunschiller en zo rauw op de Ofyr gelegd. Dit even kort gestoofd met wat vers citroensap, overheerlijk. Kleine groene asperges mogen ook zo op de Ofyr gelegd worden met wat citroen en himalayazout. Asperges en zalm vind ik een gouden combi dus heb ik hier 2 mooie moten zalm bij gelegd, flink wat verse dille eroverheen waardoor de zalm bijna stoomt onder die mooie kruiden.

Foodiesinheels-14_Fotor

Foodiesinheels-15_Fotor

Foodiesinheels-19_Fotor

Als toetje heb ik gekozen voor verse vijgen, met gorgonzola en een goede balsamico. Leg de vijgen op de Ofyr en binnen korte tijd begint de gorgonzola te smelten. Heeeeerlijk met een lekker glas rode wijn.

Foodiesinheels-1_Fotor

Foodiesinheels-20_Fotor

Foodiesinheels-22_Fotor

Na dit dinertje hebben we nog uren staan borrelen bij de warmte van de Ofyr! Dit is absoluut de meerwaarde van deze nieuwe accessoire voor in de tuin: het is een avondvullend programma en het geeft een fijne sfeer van begin tot eind. Jullie begrijpen inmiddels: IK BEN FAN!

Foodiesinheels-18_Fotor

Enne: je bent een Foodie in Heels of je bent het niet!

De Ofyr kun je kopen bij de vuurkorfwinkel.nl.

print

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Suzanne
    30 maart 2018 at 08:39

    Ziet er lekker uit! Super gaaf een Ofyr, voor in de zomer lijkt me dit echt een ideale barbecue om gezellig met wat vrienden een hapje te eten en te drinken.

  • Geef een reactie