Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 15 – Vrijdag

Foodies in shape

menu foodies in shape

07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – ontbijpannenkoekje
10.00 – bakje aardbeien
12.00 – quinoa van de vorige dag
14.00 – handje noten
16.00 – komkommerstengels met wat yoghurt dip met dille, citroen en verse kruiden
18.00 – Tonijn met sesam salade en Aziatische dressing 

Wrijf verse tonijn in met olijfolie en smeer het in met sesamzaadjes. Bak dit aan beide kanten heel kort en leg het vervolgens in de koelkast. Als het goed is afgekoeld snij je het in mooie plakken.

Maak een dressing van 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel vissaus, 1 halve theelepel wasabi, sap van halve limoen, handvol grof gehakte koriander. Roer alles goed door elkaar.

Dressing kun je maken van wortelslierten, komkommerslierten, avocadoblokjes en koriander

exercise

Vandaag gaan we verder met onze plank- en squat challenge!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag doen we  nog een keer 2 minuten planken, wat een prestatie!!! Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen.

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag nog een keer 3 x 30.  

Loop ik 8 keer de trap zo snel mogelijk op en af.

tip of the day

Bewegen is super belangrijk, dat weet inmiddels iedereen. Of je het leuk vindt is een tweede maar eerlijk is eerlijk, als je eenmaal hebt gesport ben je een stuk blijer de hele dag. Dat komt door de endorfine die je aanmaakt als je sport, een gelukshormoon, klinkt goed toch?! Naast dat gelukshormoon is het gewoon een fijn gevoel als je iets goeds voor je lijf hebt gedaan wat bijdraagt aan een bikini-proof lijf! Vandaar dat ik mensen ook altijd aanraadt om te sporten in de ochtend dan heb je de hele dag profijt van dat voldane gevoel.

Natuurlijk zijn er heel veel onder ons die het de hele dag druk hebben en amper tijd hebben om te sporten. Maar je kan hele makkelijke oefeningen doen vanachter je bureau. Strek een been recht vooruit en beweeg hem naar boven en beneden en van links naar rechts. Doe dit met beide benen natuurlijk en bouw dit op. Begin in setjes van 20. Probeer ook regelmatig je buikspieren aan te spannen. En echt waar: alle kleine beetjes helpen :-))

print

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Foodies In Shape – dag 23 – Zaterdag/ Zondag | Foodies in Heels
    26 juni 2016 at 08:19

    […] – Warm water met vers citroensap van halve citroen 08.00 – ontbijtpannekoekjes 10.00 – schuim met een staafmixer wat kokosmelk op en daarbij wat verse ananas: alsof je al op […]

  • Geef een reactie