Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 17 – Maandag

Foodies in shape

menu foodies in shape

Maandag
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Overnight oats met frambozen
10.00 – kersen
12.00 – 3 crackers met 2 gekookte eitjes en tomaat
14.00 – stengels bleekselderij met wortel
16.00 – handje noten
18.00 – Maak een home-made Bolognese saus met echte tomaten ipv uit pot met lekker veel groenten en neem linzen of een klein beetje speltspaghetti ipv gewone spaghetti

exercise

Vandaag gaan we verder met onze plank- en squat challenge!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag doen we 2 minuut en 20 seconden planken knap hoor!! Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen.

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag  3 x 35.  

Loop vandaag de trap 10 keer zo snel mogelijk op en af.

tip of the day

Eet langzaam en schep niet meteen je bord nog een keer je bord vol als je nog honger hebt. Je lichaam doet er 20 minuten over om te signaleren dat je voldoende hebt gegeten. Eet dus langzaam en wacht even na de maaltijd. Mocht je hierna nog steeds honger hebben dan kun je een bakje yochurt of skyr nemen.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie