Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 18 – Dinsdag

Foodies in shape

menu foodies in shape

07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – Gebakken eitje met 1 speltboterham
10.00 – appel
12.00 – linzensalade met bleekselderij, wortel, verse kruiden , olijfolie en limoensap
14.00 – handje amandelen
16.00 – 2 stukjes crabsticks
18.00 – Wokschotel – 

Broccoli, paksoi, chinese kool, tauge, rode peper, gember, ui, knoflook en oestersaus.

Bak de fijngesneden ui, knoflook, gember en rode ui en fruit dit. Voeg daarna alle gesneden groenten toe en roerbak dit kort, voeg nu een paar flinke scheuten oestersaus toe en laat de groenten een heel klein beetje zacht worden.

Serveer er bulgur bij en als laatste wat cashewnoten

exercise

Vandaag gaan we verder met onze plank- en squat challenge!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag doen we nog en keer 2 minuut en 20 seconden planken. Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen.

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag  3 x 38.  

Loop vandaag de trap 6 keer zo snel mogelijk op en af.

tip of the day

Veel mensen gooien het bijltje er bij neer als ze niet snel genoeg resultaat zien. Hou in je achterhoofd dat dit geen crashdieet is, maar een manier van leven. Dit eetpatroon ga jij dadelijk volhouden. Ben je op gewicht dan kun je eens wat vaker in de avond wat koolhydraten eten als je dat wilt, of wat wijntjes extra in het weekend. Met crashen val je heel snel veel af, maar het is korte termijn denken. Zelfs voor een vakantie is dat zonde want tijdens de vakantie kom je dan gewoon extra veel aan. Je lichaam gaat dan als een gek alles opslaan wat het al die tijd niet heeft gekregen. Sport wat extra als je wat sneller af wilt vallen, dat is veel beter. Voel je je ook beter door in plaats van NIETS eten.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie