Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 21 – Vrijdag

Foodies in shape

menu foodies in shape

07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – smoothie van spinazie, kiwi, bleekselderij, gember en kokoswater
10.00 – bakje aardbeien
12.00 – quinoa van de vorige dag met rauwkost naar keuze bv: wortel geraspt, bosui, gerookte kipreepjes en wat olijfolie en limoensap
14.00 – rijstwafel
16.00 – rolletjes kipfilet met komkommer
18.00 – zalm uit de oven Asian- Style

exercise

Vandaag gaan we verder met onze plank- en squat challenge!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag doen we 2 minuut en 30 seconden planken. Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen.

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag weer 3 x 40

tip of the day

Bereid snackjes voor. Dus rol komkommers in lapjes kipfilet, hol tasty-toms uit en vul ze met huttenkase. Kook eitjes, maak fruit spiesjes. Echt heel fijn als je tussendoortjes klaar hebt liggen.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie