Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 24 – Maandag

Foodies in shape

menu foodies in shape

07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – havermout met zwarte bessen en frambozen
10.00 – kersen
12.00 – linzensalade: blikje linzen, berg spinazie (ik hak die altijd even fijn), sjalot gesnipperd, lekker veel peterselie en wat feta. Mix door elkaar met een dressing van Olijfolie, mosterd, witte wijnazijn, pepper en zout
14.00 – sinaasappel, niet geperst maar zo eten
16.00 – handje noten
18.00 – Bak wat zoete aardappel in een pan met kokosolie, serveer dit met een gestoomde groenten, kipfilet en met eventueel deze heerlijke paprikasaus:

Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en verwarm wat olijfolie in een pannetje. Doe hier de ui en knoflook in en laat glazig worden. Laat 1 pot paprika’s uitlekken en snij in grove stukken. Blus de ui en knoflook af met de sap van de halve citroen en doe er vervolgens de paprika’s bij. Laat dit met een deksel op laag vuur een minuut of 10 stoven. Voeg de basilicum toe en vervolgens pureer je het tot een saus met een staafmixer. Voeg de paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.

exercise

Vandaag gaan we weer een pauzestop houden met onze plank- en squatchallenge. Het is ook goed om je spieren eens wat rust te geven en eens iets anders te doen. We gaan vandaag alleen cardio doen. Een goed sportpatroon is half cardio half kracht. Dus vandaag gaan we:

3 x 1 minuut touwtjespringen
3 x 6 de trap op en af rennen
3 x 40 seconden staan en met je hakken om de beurt je billen aantikken

tip of the day

Slaap je voldoende?? Heel belangrijk om voldoende nachtrust te hebben. De benodigde hoeveelheid slaap is per persoon verschillend,  maar je weet vast wel hoeveel jij minimaal nodig hebt. Als je voldoende slaapt dan heb je natuurlijk meer energie en zit je lekkerder in je vel. Misschien herken je het volgende scenario: je hebt een baaldag en er zijn twee dingen die je op kunnen beuren shoppen en eten. Nou over dat eerste kan ik zeggen, zolang je bankrekening het toestaat, leef je uit, maar ga alsjeblieft niet aan de hamburgers….. Dus ga op tijd naar bed, voer regelmaat in je slaappatroon (en nee, natuurlijk niet op vrijdag en zaterdag :-)). Ik merk echt aan mezelf dat ik mijn goede eetpatroon beter vol houdt als ik fit en happy ben!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie