Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 25 – Dinsdag

Foodies in shape

menu foodies in shape
07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – overnight oats
10.00 – appel
12.00 – 2 gekookte eieren op 2 speltboterhammen
14.00 – stengels bleekselderij
16.00 – vetarme bouilon
18.00 – Kikkererwt – kurkuma – Kokos stoofpotje

exercise

Vandaag gaan we verder met onze plank- en squat challenge!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag doen we 2 minuut en 50 seconden planken. Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen. EN UUUUUH ZIEN JULLIE DAT WE AL BIJNA 3 MINUTEN AAN HET PLANKEN ZIJN DAMES!!!!!

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag 3 x 45

tip of the day

Gekke tip vandaag: pak een kleiner bord. Serieus, als je dit bord vol gooit, lijkt het alsof je een heel bord vol eet, maar eet je toch minder. En wacht hierna even he, zoals ik al eerder heb gezegd doet je lichaam er 20 minuten over om te signaleren dat je vol zit. Drink flink veel water tijdens het eten, dan zit je ook al eerder vol.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie