Foodies In Shape

Foodies In Shape – Dag 27 – Donderdag

foodies in shape

Foodies in shape

menu foodies in shape

07.30 – Warm water met vers citroensap van halve citroen
08.00 – speltboterham met 20plus kaas en komkommer
10.00 – aardbeien
12.00 – Asian Gazpacho met 2 volkoren crackers
14.00 – komkommer met kipfilet
16.00 – appel
18.00 – En we sluiten af met een super gezonde salade
exercise

Vandaag sluiten we onze plank- en squat challenge af. Met een indrukwekkend prestatie kan ik wel zeggen! CONGRATS!!!!!!

Een oefening waar je veel spieren mee kweekt is de plank. En dat is wat we iedere dag gaan doen. Je zult zien dat je het snel zult opbouwen, vind je het te moeilijk doe jij het op je eigen tempo. Feit is dat je met de plank je hele core sterker maakt. Je rugspieren, buikspieren, maar ook schouder, benen en billen. De bedoeling is dat je als een plank op je tenen en je ellebogen steunt. Zorgt dat je rug niet te veel gaat krommen maar ook niet inzakt en dat je probeert zoveel mogelijk spieren aan te spannen. Dit gaan we iedere dag doen, steeds iets langer. Totdat jij dadelijk een indrukwekkend lange tijd kan planken. Wil je het jezelf wat moeilijker maken en nog meer je rugspieren trainen kies er dan voor om te steunen op je handen. Hou verder je houding hetzelfde.

Plank-1

Vandaag blijven we 3 minuten planken – hoe cool dat je dit nu kunt. Zet de timer aan, ga niet tellen, maar focus je op je lichaam, en blijf rustig en regelmatig ademen.

Naast het planken voor versterking van vooral je core gaan we ook de benen en billen aanpakken: we gaan squats doen.

squattillyourdrop1

Pic: Squatgirl.com

Kijk goed naar bovenstaande foto’s hier zie je dat deze dame zo diep zakt tot ze bijna op een stoel kan gaan zitten en hol je rug niet teveel. Doe er vandaag weer 3 x 45

Het kan niet anders of je ziet ziet/ voelt verschil. Er zijn absoluut heel wat spieren bij getraind.

tip of the day

Ok dames, dat was het dan!!! Dit is de laatste dag van de challenge. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe jullie het hebben ervaren. Leuk om te merken dat er zoveel mensen meedoen. Deze challenge blijft gewoon online staan, dus als jij later een keer de challenge wil doen om straks om de vakantiekilo’s er weer af te krijgen dan is dat gewoon mogelijk!

Ga allemaal lekker genieten van de vakantie. Je kunt best de teugels een beetje laten vieren als je op vakantie bent, maar ga niet compleet LOS. Zonde van je harde werk, toch? Zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig je tussendoortjes blijft nemen. Dan zul je merken dat je de schade kunt beperken. Bestel bij het avondeten geen brood als je uit eten gaat, hoe lekker dat ook is, dit is echt een dikmaker met die ongetwijfeld te lekkere knoflookboter of tapenade. Hier in Belgie krijg je vaak bij je aperitief een bakje chips. Die laat ik de ober meestal weer mee nemen. Echt TE verleidelijk voor mij, dat kun jij ook doen met je mandje brood he?!

Die sportschool vind ik ook voor de die-hards op vakantie hoor. Maar trek eens wat baantjes in het zwembad of download de 7minute work-out app en doe dit iedere ochtend even. Of blijf planken en squaten :-)) Loop een extra rondje door dat leuke pittoreske stadje en neem de trap in plaats van de lift. Het scheelt echt allemaal!

Maar bovenal: geniet van je nieuwe afgeslankte lijf en van een heerlijke zomer!

Liefs Maud

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie