Foodies on tour/ Uncategorized

Holiday – Puglia

Hallo allemaal vanuit een zonnig Knokke! Momenteel ben ik foto’s aan het selecteren van onze reis naar het prachtige Puglia – Italie en ik krijg hier spontaan heimwee van. Ik ben met mijn gezin 2 weken op vakantie geweest in zo’n ongelofelijk waanzinnig hotel dat ik daar dus een hele post aan wil weiden. Want dit MOET je zien.

8

We hebben inmiddels redelijk wat van Italie gezien, maar ons doel is het hele land uit te pluizen want wij zijn er verslaafd aan. OK, waar ligt Puglia, even wat topografische kennis voor degene die denken, het zegt me niets, of waar ligt dit ook alweer. Puglia is de HAK van de laars:

map_puglia

Het ligt zuiderlijk dus lekker warm en heeft ongelofelijk mooie stranden en een zee vaak net zo azuurblauw als in de Caribbean. Leuke (hippe) strandtentjes, waar je fantastisch lekker kunt eten en drinken. Er komen echt geweldige wijnen uit dit gebied die je hier voor weinig kunt slurpen. Ja en een foodie selecteert haar bestemming natuurlijk op de keuken. Je vind hier een eenvoudige Italiaanse keuken, maar dat is in mijn ogen de beste: veel vis, groenten en natuurlijk orrecchiette. De pasta van Puglia, kleine rondjes die de kinderen echt waanzinnig lekker vonden.

Het hotel waar wij verbleven -Borgo Egnazia- ligt in een plaats genaamd Fasano, dorpje zelf was niet om over naar huis te schrijven maar het hotel was ongelofelijk. Het hotel is opgebouwd als klein Italiaans dorpje met daarin restaurants, de zwembaden en de hotelkamers. Heel erg mooi. Wat ons het allermeest opviel was hoe ontzettend aardig en behulpzaam het personeel allemaal was. Natuurlijk zijn de Italianen dol op de bambini dus wij hadden veel aandacht met drie kleine blonde koppies.

Volgende week schrijf ik waar we allemaal naar toe zijn gegaan, welke geweldig leuke Italiaanse dorpjes we hebben bezocht maar hieronder vind je de foto’s van ons prachtige hotel.

59

66 68 52

51

39 40 41 42 43 44 45

1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het hotel had verder nog een prachtige SPA, hele goede kidsclub, grote golfbaan en verschillende restaurants. Een strand op de rotsen met een geweldig visrestaurant waar je zelf je visje mocht uitzoeken, een zandstrandje en 3 verschillende zwembaden waarvan een hele fijne met met kleine kinderen.

Wij gaan volgend jaar weer!!

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie