Foodies on tour/ Holiday - Puglia - Part 2/ Maud

Holiday – Puglia – PART 2

Nu we dus al weer veel te lang thuis zijn, schrijf ik deze post bijna met natte ogen. Wat zou ik graag even terug gaan naar dit fantastische gebied. Verliefd geworden op Puglia! Vorige week heb ik jullie alle kiekjes laten zien van ons waanzinnig hotel, vandaag laat ik je alle mooie plekjes zien die we bezocht hebben. De prachtige plekjes Lecce, Monopoli, Polignano a Mare en Alberobello.

Polignano a Mare: een prachtig, liefelijk kustplaatsje wat hoog op een klif ligt waardoor je geweldige vergezichten hebt overal. Ik kon hier wel foto’s blijven maken.

32

33

47

46

Bestand 25-07-16 21 43 35   49

50

Monopoli: mooie stad aan de haven, heleboel kleine straatjes om lekker doorheen te zwerven. Maar we hebben hier geluncht en toen wilde de kinderen toch echt gaan spelen in het zwembad, dus iets te weinig gezien van Monopoli.

38

37

35

34

monopoli

Grotte de Castellena: we hebben 1 dagje regen gehad. Wat dan beter te doen dan een middag door een grot wandelen. De kids vonden het spannend, maar ook vet cool. Het diepste punt was 70 meter diep. Omdat het regende kwam er een waanzinnige waterval tevoorschijn. Heel erg mooi.

53

Alberobello: leuk dorpje dat bekend staat om zijn trulli huisjes. De trulli huisjes zijn Unesco werelderfgoed en dat is goed te begrijpen. Het hele centrum van het dorp staat er vol mee, het lijkt wel een park wat ze hebben gebouwd, helaas is het hier dan wel wat toeristisch maar ik vond het wel een must-see

We hebben vervolgens geluncht in Alberobello bij: Trattoria Terra Madre. Ongelofelijk leuk restaurantje. Ze koken bijna uitsluitend met groenten die ze in eigen tuin verbouwen. Je kunt hier 8 gangen groenten bestellen en het is ongelofelijk hoe lekker hier een aubergine smaakt. Wat groenten, wat kaas en wat verse kruiden, overheerlijk.

54

55

56

57

58

Lecce: prachtige stad met een heerlijk rustige en relaxte sfeer ondanks dat we er op een zondag waren en het natuurlijk druk was. Italie op zijn best vind je hier. We waren er natuurlijk met drie kleine kinderen die het liefste heel de dag in het water liggen dus wij hebben er een halve dag rond gelopen maar ik heb ongetwijfeld nog lang niet alles gezien van deze heerlijke stad.

Foodtip: Trattoria Nonna Tetti. Super lekker restaurantje waar het bomvol zat met locals. Wij waren een soort attractie daar met 3 blonde kids.

60

61

63

64

65

67

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie