Barbeque Deluxe/ Friendsfood/ Maud/ My favorites/ Partyfood

Barbeque Deluxe

Oh Oh wat is ie toch leuk, onze aanwinst! Onlangs liet ik jullie al zien dat wij een gloednieuwe outdoor kitchentool hebben en ik kan het niet laten om jullie weer te laten zien wat ik daar allemaal op maak als onze vrienden komen eten. Ik heb het natuurlijk over de Ofyr. Het fijne van deze hele luxe barbeque is dat je er zo ongeveer ALLES op kunt bereiden: schaaldieren, steak, vis, groenten, fruit….. dus voor ieder wat wils.

Als wij de Ofyr aanzetten dan maak ik een buffetje waarbij alle gerechten per bord klaar liggen en dan kun je vervolgens heerlijk relaxed gaan bakken, want al het werk heb je al gedaan. Daarna is het een kwestie van: kiezen welk gerecht eerst, lekker bakken, kletsen en wijn drinken. Drapeer het leuk op een schaal of bord en VOILA klaar! Klinkt als een ideale avond toch? Het leuke is ook dat je er uren bij blijft staan, want die vlammetjes in het midden die maken dat het behaaglijk warm blijft, ook in de koelere avond en het is natuurlijk super sfeervol! En niet alleen in de zomer, maar wat denk je van de winter: ik kijk al uit naar de eerste keer dat de sneeuw valt en dat ie aan mag!

ofyr-1

ofyr-25 Asian Plates

ofyr-3 Nice and colourful


ofyr-5
Ooit gebakken watermeloen gegeten? Heerlijk in combinatie met een lekker stukje Rib-eye

Het prettige is dat het weer ons zeer gunstig is gestemd deze september, dus die fijne Ofyr zal hier nog regelmatig aanstaan. Wil je weten wat je zoal kunt bereiden op de Ofyr, check dan onderstaande foto’s voor de nodige inspiratie!

ofyr-6 ofyr-7 ofyr-8 ofyr-9

Een heerlijk voorgerecht waren deze kleine wraps met gebakken avocado, wasabi- limoen mayonaise, verse tonijn, koriander en zwarte sesamzaadjes.

ofyr-10 ofyr-11

Deze reuze gamba’s hebben vrienden gemaakt! ZO overheerlijk! Ik heb ze gemarineerd met natuurlijk knoflook. (olijfolie, verse knoflook, knoflookbieslook, platte peterselie, limoen, peper en zout)

ofyr-12 ofyr-13

Het volgende gerecht was een salade van kip met kerrie, gebakken ananas en little gem – mijn favoriete slasoort. Little gem kan heel goed gegrild worden omdat het zo’n stevig slaatje is. Ik vind het een lekkere smaak geven als je ze even grilt. Maak deze salade nog even af met wat pompoenpitten, een super gezonde en lekkere salade.

ofyr-14 ofyr-15 ofyr-16 ofyr-17 ofyr-20

Mijn favoriete vis is absoluut zeebaars. Gestoomd of gegrild altijd lekker! Ik heb hem op zijn vel een minuut of 10 laten liggen. Er marinade over heen gegoten en vervolgens heel kort nog even om gedraaid, klaar na 1 minuutje, heerlijk met mini paksoi.

ofyr-18 ofyr-19   ofyr-22

Omdat ik ook altijd groenten wil eten heb ik nu gekozen voor puntpaprika’s. Leuk die verschillende kleurtjes en het is zo’n dankbare groente. Ik heb er feta overheen gekruimeld, verse kruiden zoals basilicum, platte peterselie en knoflookbieslook. Ik had nog een lekkere pesto in huis van de AH: artisjok- pecorino pesto uit het versvak. Heel erg lekker!

ofyr-23

Een goede afsluiter was deze super malse Rib-eye met gegrilde courgette en gegrilde watermeloen. Zonder een lekker stuk rood vlees, voor mijn man geen geslaagde outdoor cooking avond.

De Ofyr koop je bij de vuurkorfwinkel.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie