Foodies on tour/ Hotspots Knokke/ Maud/ My favorites/ Restaurants

Hotspots Knokke

Een weekendje weg in mijn favoriete badplaats Knokke, staat voor ons in het teken van strandwandelingen, shoppen en vooral ETEN & DRINKEN. Want Oh Boy, dat kun je hier in dit culinaire oord wel! Wil je wat tips? En wil je weten waar wij vaak heen gaan, zowel lekker met ons tweetjes of met ons gezin? Check dan snel mijn lijstje met 20 van mijn favoriete restaurantjes in Knokke.


Cuines 33

654_001mmfc0065_1680x856
Mijn absolute favoriet is dit prachtige restaurant in een onopvallend straatje in Knokke. Niets hier herinnert je nog aan mijn favoriete badplaats. In plaats daarvan waan je je in Barcelona of Madrid, een hippe, luxe zaak die niet zou misstaan in een metropool als de Spaanse hoofdstad. Als je binnenkomt zie je als eerste de prachtige bar die uitnodigt om een heerlijk aperitief te drinken en daarna kun je gaan genieten van de kookkunsten van de chef in het prachtig ingerichte restaurant. Ik ben iedere keer weer verkocht! Spaanse, Noord-Afrikaanse, Mediterraanse invloeden met al het heerlijks wat er uit onze Noordzee komt. Meer moet da niet zijn zoals ze in Belgie zeggen. Tijdig reserveren, deze hotspot is namelijk niet alleen mijn favoriet!


De Kruier

fullsizerender
Wat vooral leuk is aan Restaurant de Kruier, wat in een deelgemeente van Knokke in een prachtige omgeving ligt, is dat er een geweldige bar bij zit. Bij Café Rene, drink je de heerlijke G&T’s. Je zaterdagavond is zo dus helemaal compleet. Meestal gaan wij aperitieven in de bar, vervolgens heerlijk dineren in het super gezellige restaurant om vervolgens weer terug de bar in te duiken. Klinkt goed toch? Overigens lunchen we hier ook vaak met de kindjes. Kwalitatief super goed eten hier!


Bel-Etage

beletage-01
Wat een geweldig concept dit. Chef-kok Fabrice kookt hier voor zijn 15 gasten helemaal alleen en werkelijk de sterren van de hemel. Wat een ontzettend warm en fijn restaurant. Fabrice doet alles zelf, schenkt je de lekkerste wijnen en is een fijne gastheer.  Echt een aanrader in een zijstraatje van de bekende Lippenslaan.


Brasa

image_2015-12-15-16-02-34_56702b8ac8ecb_concept1
Het kleine broertje van Cuines33 is dit grill-restaurant, misschien klinkt grill-restaurant wat suf, maar dat is het totaal niet. Deze zaak doet je denken aan een hippe zaak in New York. Wij gaan hier heel graag met vrienden eten of met de kids, aangezien mijn kinderen ook DOL zijn op een goed stuk vlees. Nou en een goed stuk vlees krijg je hier! Dry-aged, keuze uit verschillende rassen en alles gebakken op houtskool. Een feestje mede ook door de open keuken, wat de kinderen ook weer heel leuk vinden. De Asian-Styled oesters zijn hier dus echt TO-DIE-FOR, maar eigenlijk is alles hier lekker. Een must als je eens in Knokke bent! Overigens ook een waanzinnige wijnkaart!


Il Trionfo

il-trionfo-4
Wij houden van Italiaans en als je ergens lekker Italiaans kunt eten is het hier. De zaak wordt gerund door tutta la famiglia met passie voor het vak en vooral in het truffelseizoen ga je hier uit je plaat! Niet zo lang geleden verhuisd en het is een prachtige zaak geworden.


Escabeche

escab-che
Als wij een oppas weten te bemachtigen, gaan we graag samen naar Escabeche, geen zaak waar je je kinderen mee naartoe neemt. Het eten is hier waanzinnig lekker, veel vis zoals de naam van de zaak al wel doet vermoeden (escabeche is rauwe, in zuur gegaarde vis). Prachtige bordjes en geweldige combinaties maken ze hier, zo’n kaart waar je niet kunt kiezen, ken je dat??


Palace Seafood

restaurant-hotel-palace-in-knokke-zoute-4
Ik zal niemand hoeven uitleggen dat je in Knokke de beste en meest verse schaal- en schelpdieren kan eten toch? Met de haven van Zeebrugge als je buurman, kan dit alleen maar TOP zijn. In het Memlinc hotel met uitzicht op het Albertplein en de zee, eet je dus deze heerlijkheden. Het is bovendien een leuke hippe zaak met hoge tafels. Slabber voor, witte wijn binnen handbereik en pellen maar!


Cafe de Paris

menu-photo
Een bistro midden in Knokke waar je koffie kunt drinken met een krantje, lekker lunchen, een borreltje met super fijne hapjes en in de avond lekker eten. Een fijn Frans sfeertje hangt er hier.


La Sapiniere

3zw Een icoon in Knokke aan het Oosthoekplein is Restaurant La Sapiniere. Binnen is het warm en knus en buiten in de zomer is het heerlijk zitten aan hoge en lage tafels onder een gigantische parasol. Niet zelden eindigt je diner hier in een dansfestijn, de muziek gaat wat harder, steeds meer mensen gaan staan, er wordt nog een afzakkertje besteld en daar ga je. Ik ga hier heel erg graag naar toe, wel ZONDER kids wel te verstaan, die hoeven mama niet op de tafel zien dansen 🙂


Ellis Gourmet Burger

schermafbeelding-2016-10-25-om-13-59-36 Dit is zo’n zaak waar we echt voor de kids heen gaan, dat maak ik mezelf althans wijs. De allerlekkerste burgers serveren ze hier en wat ik er leuk aan vind is dat je ook er ook echt oprecht gezellig zit. Vindt deze mama ook wel heel belangrijk.


Zushi

schermafbeelding-2016-10-25-om-14-17-41 Natuurlijk kan sushi niet ontbreken in mijn Knokke lijstje. Je kunt hier namelijk erg lekkere sushi eten. In de zomer laten wij dat bezorgen op het strand – wat een feest is dat – maar je kunt hier ook in het restaurant eten. Ik ben een kritische sushi eter, maar trust me, deze is echt goed.


Le Pain Quotidien

ph_communaltable_lead
Hier komen wij voor de lekkerste biologische ontbijtjes. In het hoogseizoen kan het hier nog wel eens druk zijn, maar vooral in de wintermaanden vind ik het heerlijk om hier uitgebreid te ontbijten. Daarna zijn we helemaal opgeladen voor een fijne fietstocht met de kids, ik hou ervan!


Cote Belge

restaurant-cote-belge-1
Een nieuw restaurant gelegen in Ramskapelle, een deelgemeente van Knokke waar ook restaurant De Kruier is gelegen. Het is het tweede restaurant van deze eigenaren die al een goed lopende zaak hebben in Oud-Turnhout. Ook deze zaak ziet er tip-top uit en het is erg goed. Je kunt hier tapas/ barfood eten of a la carte.


Marie Siska

marie-siska-communie-2015-4 Marie-Siska is een legendarisch restaurant in Knokke en ik weet nog dat ik hier vroeger als klein meisje ook veel kwam. Waarom ik dat nog weet? Omdat er hier een GIGANTISCHE speeltuin is. Walhalla voor de kids. Verademing voor papa en mama die heerlijk kunnen eten en borrelen in de tuin of in het restaurant binnen.


Le Terrasse Du Zoute

6 Het fijnste terras om tijdens het shoppen even uit te rusten met een koffietje of lekker te lunchen. Hier kun je heerlijk zitten in de zon of juist in de winter onder de heaters. Je hebt vanaf hier goed zicht op het winkelend publiek en de voorbij rijdende auto’s. Dat is in Knokke in ieder geval nooit saai. En als je dan goed geslaagd bent drink je hier een heerlijk glas champagne, op z’n Knoks.


Sim’z

10563004_427858670704402_9003191215172611775_n Een heel erg leuk en handig zaakje vlak aan het strand. Je kunt er broodjes, salades en burgers afhalen en eten. Als wij in de zomer op het strand liggen halen we hier vaak onze lunch. De kids vinden de pannenkoeken ook een topper.


L’orchidee

pic13 Ik ben gek op Thais eten en hier kun je dat erg goed. Je kunt afhalen of in het restaurant eten wat een typisch Thaise uitstraling heeft. Kinderen vinden het leuk om naast het aquarium te zitten.


Rubens

foto2 Nog zo’n fenomeen in Knokke is Rubens. Dit is een typisch Belgische brasserie, maar zo populair dat er hier in de zomermaanden met mooi weer ooit wel een rij voor de deur staat. Mensen staan hier met gemak een uur te wachten om een tafeltje op het fijne terras te bemachtigen. Het eten is prima, voor mij niet de moeite van het hele lange wachten waard, maar het is gewoon een heerlijke plek om te zitten. Wij gaan hier heel vaak lunchen met de kids, vooral ook omdat de kinderen hier kunnen scheuren met hun fietsjes op het plein. Papa en mama met een flesje wijn op het terras, iedereen blij.


Sel Gris
201622617135545-sg2016221-jpg_square Dit met een Michelinster bekroonde restaurant is geweldig als je iets te vieren hebt. Echt een avond uit en bijzonder lekker eten. Werkelijk kunstwerkjes op je bord.


Le Phare

brasserie-le-phare-3 Het restaurant waar we waarschijnlijk het allermeeste komen is Le Phare. Een grote maar toch gezellige zaak waar je fijn zit met de kids. Veel keuze in kindermenu’s, je voelt je niet ongemakkelijk met je kroost en het eten is gewoon lekker. Bediening is bovendien super vriendelijk, ook fijn.

 -X- Kus uit Knokke

print

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Etenengezelligheid.nl
  24 augustus 2017 at 12:23

  Leuk artikel! Nooit geweten dat er in Knokke zoveel leuke (en lekkere) hotspots zijn. Bedankt voor het delen!
  Groet,
  Bjorn

 • Reply
  Ricardo
  24 mei 2018 at 14:59

  Bedankt voor de tips! Lekker!

 • Reply
  Anja
  18 juni 2018 at 16:20

  Prachtige foto’s! Ga er binnenkort eens een paar bezoeken.

 • Reply
  Erica
  27 juli 2019 at 19:04

  Welke is het leukste voor een zakelijke lunch met 20 tal zakenvrouwen. De meest sfeervolle met uitkijk strand?

 • Reply
  Gezond recept blogger
  8 augustus 2019 at 15:25

  Prima tips over gezondheid!

 • Geef een reactie