Healthy cookies/ Maud/ My favorites/ Sweeties

Healthy cookies

Of ik koekjes wilde beoordelen, nouuuuuu, vooruit dan! Ik eet eigenlijk niet zo vaak koekjes, want; meestal niet echt heel gezond met al die suikers, slechte vetten en precies de verkeerde carbs. Maar ik mocht nu de gezonde koekjes proeven van Farm Brothers. Gezond koekje is natuurlijk ietwat tegenstrijdig maar hier zitten echt wel gezonde voedingsstoffen in: haver, spelt en rogge. Verder wordt het gezoet met ongeraffineerde rietsuiker en bevat het weinig zout.

En bovendien, de smaken zijn onweerstaanbaar!

koek-15

koek-1

Veel van de koekjes die ik bij de biologische supermarkt koop vind ik nou eerlijk gezegd niet zo de moeite van de zondigen waard. Het probleem is dat ik de koekjes vaak een beetje muffig vind of dat ze niet zo knapperig zijn. Dat een cookie crunchy is,  is nu net allerbelangrijkste criterium. Het moet flink kruimelen en lekker herrie maken als je het eet. Mijn kids lopen nou ook niet bepaald met bio koekjes weg dus ja, dan kies ik voor de kids vaak volkoren peperkoek, bak ik zelf koekjes of koop ik echt ongezonde Studio100 koekjes.

Dus naast mijzelf als testpannel heb ik ook mijn kids laten proeven. Vind het namelijk heel erg fijn als ik een verantwoord koekje in hun broodtrommel kan stoppen voor op school.

koek-2 koek-3 koek-4

Ik kreeg alle drie de smaken binnen en had al vrij snel de DARK CHOCOLATE & SEA SALT variant open getrokken, sorry: vrouwentic! Nou en ik was echt heel erg blij verrast met hoe crunchy ze zijn! Ik ben een soort van verslaafd aan chocolade met zeezout, dus deze smaak was een schot in de roos. Je proeft dat er nog echt zeezoutvlokken inzitten omdat de ene hap zouter is dan de andere, maar dat maakt het juist zo lekker. De zoutsmaak is overigens heel subtiel hoor. Bij de kinderen was deze ook de grote favoriet, niet heel vreemd natuurlijk.

koek-11

Daarna heb ik de GINGER & LEMON getest, bij de kids was deze smaak iets minder succesvol. Mick mijn middelste is een super goede eter en vond ze alle drie lekker maar de andere twee waren iets minder gecharmeerd, en Finn – mijn oudste – ontdekte de smaak gember en dat is niet zijn favoriet.

Grappig dat dit dus net mijn favoriet was. Ik ben echt dol op gember en op citrusvruchten dus was heel benieuwd naar dit koekje. Wederom lekker crunchy en toch proef je de ministukjes zachte gember erdoor zijn, maar dat is juist het lekkere aan dit koekje. Ik maakte de verpakking open en het eerste wat ik rook was de geur van een lemon cheesecake…… Hoe lekker is dat! Echt een topper.

koek-5 koek-6

De laatste was de HAZELNUT & CINNAMON, vond ik ook super lekker maar iets minder bijzonder, een wat alledaagser cookie, maar waarschijnlijk maakt dit hem ook tot een allemansvriend. Ik denk dat iedereen dit lekker vind, de kids in ieder geval wel. Ik bewaar deze voor de kids en ben blij dat hun de LEMMON & GINGER in ieder geval iets minder lekker vonden, dat is dus de mijne!

koek-7 koek-8

koek-9 koek-10

Oh ja, ook fijn: 1 koekje bevat tussen de 55 en 59 kcal, dus dat betekend dat het een prima tussendoortje is bij de koffie of bij de thee.

Fijn dit!

De koekjes zijn onder andere te koop bij de Bijenkorf, Marqt en verschillende natuurwinkels. Natuurlijk ook op verschillende web-shops. De prijs is 2,99 euro.

print

You Might Also Like

Nog geen reacties

Geef een reactie