Kalkoen/ Partyfood

Het ultieme kerstgevoel

Tijdens eerste kerstdag kookt deze foodie NATUURLIJK heel het kerstmenu. Met hulp van de rest van de familie staan wij uren in de keuken om vervolgens een 6-gangen menu op tafel te zetten.

Wat bij ons een vast gegeven is, is het hoofdgerecht. Wij eten vanaf dat ik heel klein ben al ieder jaar kalkoen. Ik heb deze traditie meegenomen van mijn ouderlijk huis, naar mijn eigen huis. Steevast wordt deze gehaald bij de plaatselijke poelier, door ons gevuld, uren lang bedruipt in de oven en vol liefde bereid tot een prachtig: pièce de résistance. 

Nu ben ik dit jaar eens op zoektocht gegaan of er mogelijk nog betere kalkoenen op de markt zijn en ik kwam de KELLY BRONZE tegen. Ik heb een klein online onderzoekje gedaan en iedereen die deze kalkoen ooit met kerst at, wilde nooit meer anders. Het is de Ferrari onder de kalkoenen zeg maar. Ik heb hem getest afgelopen week, ja hier komt natuurlijk alleen het beste van het beste op tafel met kerst :-)) en hij is waaaaaanzinnig. Wat hem dan zo bijzonder maakt: de structuur, absoluut super mals. De bereidingstijd is de helft van die van een gewone kalkoen. Dat komt omdat hij veel eigen vet bevat en daarin gaart. Smaak is ook  overheerlijk, dus ik weet wel wat er hier op tafel staat over een week. Je kunt hem bestellen via: Flavours of the Farm en dan wordt hij net voor kerst bij je thuis geleverd, hoe handig is dat ook. Er zit een super uitgebreide beschrijving bij hoe je hem het beste bereidt. Er zijn YouTube filmpjes over te vinden dus hij kan NIET mislukken. Echt een waar pronkstuk op je tafel en hoe lekker.

De KellyBronze is een ras wat is ontstaan in Essex, Engeland. En na het mega succes hiermee in eigen land hebben ze dit ras ook naar ons eigen Limburg gebracht, hier worden de kalkoenen met liefde gehouden en leven altijd heerlijk vrij buiten. Toch wel fijn om te weten. Het is een langzaam groeiend ras en doordat hij zo’n mooi leven heeft is het vlees zo mals en vol van smaak.

Je kunt hem nu nog bestellen voor de kerst, dus weet jij niet wat je gaat maken met kerst? Of wilde je toch al kalkoen, maar haal jij hem altijd bij de supermarkt, KIES DAN VOOR DE KELLY BRONZE!

2016-12-11-20-01-02   2016-12-11-20-04-46 2016-12-11-20-16-04-2

print

You Might Also Like