blogs/ Cookbooks

Kookboek review

Zo dat is weer eventjes geleden dat ik iets van me heb laten horen! Kleine mini-update: oudejaarsavond kreeg ik last van een acute hernia en als ik zeg last dan bedoel ik kermend van de pijn in mijn bedje, de dokter gebeld voor valium en NIETS meegekregen van de jaarwisseling. Ja Ja, ik ben van de lekkere planning….. 2 dagen later ben ik geopereerd aan een flinke hernia (2e herniaoperatie sinds oktober) maar helaas zijn er wat complicaties opgetreden. De zenuw heeft zo giga klem gezeten dat hij flink beschadigd is en nu loop ik dus erg moeizaam. Ik heb een zogenaamde klapvoet omdat er 2 spieren nauwelijks nog aangestuurd worden door de zenuw. Allemaal super vervelend natuurlijk. Daar gaat mijn mooie blognaam want deze Foodie kan voorlopig niet meer in Heels. Flinke dosis therapie staat voor de komende tijd op het programma. Het MOET gewoon goed komen, we gaan ervoor.

Maar goed, heb dus weinig kunnen bloggen, heb heel rustig aan moeten doen op “docters orders” en nu gaan we langzaamaan de activiteiten weer opstarten. Heb er weer zin in! Wat een voordeel is van zo’n lange periode verplichte rust is dat ik mijn collectie kookboeken weer eens door heb kunnen nemen en dat zijn er nog al wat (mijn verslaving naast schoenen en tassen :-)). Ik ga jullie de komende tijd dan ook wat tips geven over leuke kookboeken want ik heb legio tips en de eerste is er eentje die hartstikke NIEUW is.

Ik struin vaak Instagram af voor de leukste, maar vooral de mooiste culinaire kunstwerkjes. Wat mij al een hele tijd bezig houdt is de #rawcake trend. Dus taartjes die niet gebakken worden maar vol zitten met allerlei gezonde producten. Veel noten, zaden, superfoods, gedroogd fruit en gezonde olie’tjes. Ik heb mezelf er nooit aan gewaagd om ze te maken, ik ben niet zo’n  hele grote fan van toetjes maken, en taartjes bakken associeer ik altijd met calorie- en koolhydraatrijk. Dit zijn juist de dingen die ik graag wil vermijden aangezien ik een eeuwige strijd voer met mijn lijf om slank te blijven, zeker nu ik al minimaal een half jaar niet kan sporten in verband met mijn rug. Ik las het boek: It’s a Healthy Piece of Cake en werd nu wel heeeeel benieuwd, het zijn namelijk de meest knappe creaties die erin staan. Er zitten natuurlijk wel veel calorieen in de taartjes waarvan de basis meestal noten is, maar omdat ze vrij machtig zijn heb je aan een klein stukje genoeg en in tegenstelling tot een Bossche Bol zitten hier dus heeeeel veel vitamines is. Een taartje waar je gezond en knap van wordt. Top toch? Check hieronder maar eens wat een plaatjes van plaatjes uit het boek van Corinne Weijschedé.

Nou snap je toch wel dat ik erg geïnteresseerd raakte toch?

Ik heb 2 gerechten voor je gemaakt uit dit fijne boek. Naast een healthy cake wilde ik ook een lekker ontbijtgerechtje uitproberen, want deze staan er ook in, net als lekkere smoothies, gezonde parfaits en nog veel meer gezond lekkers. Het fijne van dit boek is dat het allemaal best snel klaar is, niet moeilijk en met een beetje basisvoorraad uit de Bio-winkel je al een heel eind komt. Dus zonder schuldgevoel lekker taartjes eten, fijn he! Oh enne: er komt ook lekker veel chocolade in voor.

Hieronder heb ik de Apple & Berry Crumble. Dit is een gerechtje met lekker veel fruit, met daarop een crunchy korst van havervlokken en speltbloem. Een feestje dit ontbijt. Ik heb er nog wat frambozen aan toegevoegd omdat ik daar nu eenmaal gek op ben. Als dit fijne gerecht in de oven staat is het in je keuken al een feestje; die geur!!! TE lekker gewoon. Het gerecht is gelukkig ook door de kids-keuring gekomen, dus ook voor hen een lekker en gezond ontbijtje op de zondagochtend. Ik had nog best veel over en heb het de volgende dag nog even vanuit de koelkast in de oven gezet en wederom heel lekker. Alsof je appeltaart eet, maar dan zonder schuldgevoel, toch fijn! Ik heb er hier lekker wat frisse, magere yoghurt bij gedaan. Doe je er lekker volle Griekse yoghurt bij en je doet je ogen dicht, dan eet je appeltaart met slagroom.

 

En dan natuurlijk die taart. Ik wilde het heeeel gezond doen, dus ik heb gekozen voor de: GREEN POWER MATCHA CAKE. Matcha is een soort versterkte groene thee, met sterkere smaak (beetje bitter) en met veel meer vitamines en mineralen dan normale groene thee. Eerlijk is eerlijk: mijn kids wilde zich er niet aan wagen, mijn pogingen om het als een SHREK-taart te verkopen wilde niet lukken dus hij is niet echt heel kidsproof, maar ik vind het wel erg lekker. Houdt je niet van de smaak van Matcha begin er dan niet aan, want deze is wel flink aanwezig, ik zou de Matcha er in fases aan toevoegen en proeven tussendoor of je het niet te overheersend vindt. Ten eerste vind ik de taart SUPER mooi om te zien, zeker met een leuke topping: ik heb er gedroogde aardbeien en verse vijgen op gedaan. En daarnaast vind ik hem ook heel erg lekker. Mega leuke taart als je je vriendinnen over de vloer hebt. Hier maak je dus echt wel indruk mee. En lekker handig, want je maakt hem op voorhand en vervolgens haal je hem 40 minuten voordat je gasten komen uit de diepvries.

Dit hele leuke boek kun je kopen via Bol.com en via de site van Healthy Piece of Cake 

THANKS Corinne voor het maken van zo’n leuk boek en voor alle nieuwe inspiratie!

print

You Might Also Like