Events

Kookles op z’n Grieks

Afgelopen dinsdag mocht ik voor Style My Day naar een hele fijne kookles. Het Grieks toerisme bureau organiseerden een Sympossio. De betekenis van dit Griekse woord is: een samenkomst waarin eten en drinken centraal staat en waarin gepraat en gediscussieerd kan worden. Nou bij ons werd er volop gekletst en daarnaast waren we druk met het bereiden van een heerlijk Grieks menu. Nu ging tot dinsdag mijn kennis van Grieks eten niet heel veel verder dan Tzatziki, maar gelukkig is er meer!

Hierboven zie je hoe chefkok Petros ons het geheim verklapt van de perfecte Tzatziki, goddelijk was deze. Chefkok Petros werkt bij de prachtige Aldemar resorts. Kijk hieronder wat een prachtige werkplek de goede man heeft!

Wij met ons gezin zijn ontzettend reislustig. Willen graag heel veel van de wereld zien, vreemd dan ook dat ik nog nooit in Griekenland ben geweest. Op een dag Kos na, waar we niet veel meer hebben gezien dan Frietje van Pietje en Kroketje van Fredje. Dit jaar ga ik voor het eerst naar Mykonos en ik heb het vermoeden dat dit niet de laatste trip naar Griekenland gaat worden. De gastvrijheid gister was heel bijzonder. Grieken zijn een warm volk en maken graag een feestje. Niet zo gek dus dat we gister met z’n allen de sirtaki aan het dansen waren en de borden op de grond kapot gesmeten werden – toch raar dat de sfeer er pas echt inkomt wanneer de Grieken dingen gaan breken. Daarover gesproken, ik was wel benieuwd wat het verhaal hierachter was: ze breken dus de borden omdat het eten zo lekker was, dat alles wat erna opkomt minder goed zal zijn – zo weet je dat ook weer.

Het eten is over het algemeen licht en fris, we aten schaal en schelpdieren, zeebaars en er werd veel feta en munt gebruikt. Mij hoorde je niet klagen in ieder geval. Het nagerecht was ook erg bijzonder: een avocado-chocomouse op een koekje van noten, dadels en gedroogd fruit. Super lekker en erg gezond natuurlijk. Deze manier van koken zie je dus veel in de Aldemar resorts die je vindt in Rhodos, Kreta en Olympia.

 

 

Hierboven in de pan was mijn favoriete hap: octopus gevuld met courgette, feta, munt, knoflook en ui. Echt heeeeel lekker!

Bedankt voor deze fijne Griekse avond, met voortreffelijk eten en overigens een heel erg lekkere wijn uit Santorini (overigens de eerste keer dat ik Griekse wijn dronk). Griekenland komt de komende jaren regelmatig op ons reisschema!

print

You Might Also Like