My favorites

Netflix Fooddocu Favorites

Niets zo fijn als na een drukke dag op de bank ploffen met een kop thee en Netflix aan. Verslaafd zijn wij eraan en we zullen ongetwijfeld niet de enige zijn. Ik merk dat wij bijna geen ouderwetse RTL4 avondjes meer hebben, maar liever iets nieuws zoeken waar we op dat moment zin hebben om naar te kijken. Voor al mijn volgers die net zo graag Netflixen, heb ik nu wat tips. Ik kijk heel graag naar fooddocu’s en daar zijn er veel van!

FOOD CHOICES

De eerste tip die ik voor je heb is Food Choices. Nu wil ik beginnen met je te vertellen dat ik dit soort documentaires met een korreltje zout neem. Vaak zijn ze vrij eenzijdig omdat ze een bepaalde lifestyle willen promoten, maar goed ik ben van mening dat je moet starten met informatie tot je te nemen en dat je vervolgens zelf bepaalt wat voor jou werkt. Deze docu pleit voor een plantaardig menu, eigenlijk min of meer veganisme. Nu kan ik je al verklappen dat me dat als Bourgondiër nooit gaat lukken en ik denk ook dat je aardig wat voedingstoffen misloopt, tenzij je hier 100% op toelegt en iedere dag exact in de gaten houdt wat je tot je neemt.

Maar na het zien van deze docu samen met mijn lief, hebben wij wel flink wat aanpassingen gedaan in ons eetpatroon. We zijn ons bewuster van de producten die we kiezen en eten nu doordeweeks geen vlees en geen vis meer. Daarnaast letten we ook op andere dierlijke producten zoals melk, kaas en eieren, maar dat skippen we niet helemaal. Yoghurt bijvoorbeeld kan ik niet weerstaan en af en toe een lekker eitje van de boer blijf ik ook eten. In het weekend kunnen we dan extra genieten van een lekker stuk vlees of vis. Nu ik bovendien ook streng met mijn Foodies in Shape dieet bezig ben, is het wel een uitdaging om hiernaast ook mijn koolhydraten en overtollige vetten uit het menu te schrappen. Let wel: overdag eet ik WEL (langzame) koolhydraten alleen na vijven niet meer.

Ik zou zeggen KIJK DEZE SERIE en als je overtuigd bent heb ik hier nog wat gerechten voor je, voor een plantaardig menu.

Cannelloni van aubergine en courgette
Zoete aardappel curry
Bloemkoolcouscous met groentelinten

 

CHEF’S TABLE

Deze Netflix Original was met het uitbrengen van seizoen 1 in 2015 meteen zo’n giga succes dat inmiddels seizoen 2 en 3 een feit zijn. Ook een Chef’s Table France is er nu met uitsluitend Franse sterrenzaken. Ik ben nu halverwege seizoen 3 en ik kan onmogelijk zeggen welke aflevering mijn favoriet is. Stuk voor stuk zijn het prachtige verhalen van de chef’s of eigenlijk kunstenaars, die een werelds restaurant hebben opgezet. De passie druipt eraf als je luistert naar de verhalen en achter ieder gerecht zit een filosofie. Het zijn bijzondere mensen met een roeping en een ongekende toewijding naar het vak. Ik vind het waanzinnig om te zien en oh ja: zorg dat je al gegeten hebt want je krijgt serieuze HONGER bij het kijken van deze serie’s. Mijn lijst MUST SEE’S op restaurant gebied groeit flink na het zien van ieder seizoen.
COOKED

Cooked is een prachtige 4-delige serie over het ontstaan van onze voeding. De 4 elementen (lucht, water, vuur en aarde) worden uitgelicht en op basis hiervan zie je met werkelijk PRACHTIG camerawerk hoe we ons meer zouden moeten focussen op de basis ingrediënten die er voorhanden zijn en waar we ons van oudsher mee hebben gevoed. Ik was al verkocht bij de openingszin van de serie: WHEN WE BEGAN TO COOK, WE BECAME HUMAN.

 

FAT, SICK & NEARLY DEAD

Heel eerlijk, in eerste instantie trok deze serie me niet zo heel erg. Ik zat niet te wachten op de zoveelste dieetgoeroe die het wiel opnieuw had uitgevonden. Maar ik zag de goede recensies en was toch wel erg benieuwd. Nou 1 ding: je blijft kijken! Mini-samenvatting: een man die zo’n 150 kilo weegt en chronisch ziek is gaat 60 dagen sappen, valt uiteindelijk heel veel af en nog belangrijker: is niet meer afhankelijk van zijn medicatie. Je ziet hem gedurende de serie steeds slanker en knapper worden en daarnaast ook mensen inspireren. Hij maakte een reis door het zuiden van Amerika waar de voedingspatronen niet verder dan die van hem af hadden kunnen staan en dat zorgt voor redelijk wat WTF-momentjes. Het is nu niet zo dat ik van plan ben om ook een sapkuur van 60 dagen te gaan doen (integendeel :-)) Maar je gaat wel weer nadenken over de voordelen van meer groenten in je menu. Deel 2 ligt nog op me te wachten, vanavond maar weer eens heerlijk de bank op met groene thee (offfff rode wijn is ook plantaardig toch?) en Netflixen geblazen!

print

You Might Also Like