Diner & Friends/ Foodies on booze/ Friendsfood/ Partyfood

Luxe zomer BBQ

Als ik iets leuk vind om te doen dan is het dinerparty’s organiseren. Het vooraf bedenken wat ik ga maken, wie nodigen we uit hoe ga ik de tafel dekken. En VOORAL als het lekker weer is en je het diner in de tuin kunt houden!

Afgelopen weekend was er zo’n feestje: we hadden een goede vriend, die de meest mooiste wijnen importeert, gevraagd om een wijnproeverij te organiseren en daarbij hadden we de lekkerste gerechten van de Ofyr. Want dat je de Ofyr niet alleen kunt gebruiken voor je speklapjes en je spare-ribs dat moge inmiddels toch wel duidelijk zijn. Ditmaal was het een luxe dinertje (dus dat er aan het einde van de avond op mijn zorgvuldig gedekte tafel werd gedanst past natuurlijk niet helemaal binnen het thema).

We hadden als back-up bedacht dat we binnen in de keuken konden eten met mooi weer en de Ofyr onder een afdak, maar het was fantastisch weer. We waanden ons in Italië.

          
Ok dus het was warm tot diep in de nacht, we hadden de lekkerste wijnen EN de liefste vrienden, wat wil je nog meer? Lekker eten, dat wil je nog meer!

HET MENU:

Langoustine met papaya, dressing van gember en limoen en kruidnagelsabayon 

 

Puntpaprika gevuld met gamba, crème van aubergine, caponata en kruidenolie

 

Geroosterde kwartel met pastinaak, groene asperges en gevogeltejus

 

Lamskoteletjes met uiencompote, artisjok, snijboontjes en lamsjus

In vorige posts over de Ofyr heb ik je laten zien dat je hier een heel menu op kunt maken. Nu is er een heel deel voorwerk gedaan en hebben we de hoofdingrediënten alleen bereid op de Ofyr. Zo zie je dat je van alles met de Ofyr kunt doen.

De avond was mega geslaagd met allemaal tevreden gasten en zeer tevreden gastvrouw en gastheer.

Hierbij dank aan Armijn die me heeft geholpen met het bereiden van het menu waardoor deze gastvrouw ook heerlijk kon kletsen met haar tafelgenoten!

De Ofyr is te koop bij de vuurkorfwinkel.nl

print

You Might Also Like