Foodies on tour

Dubai – Sri Lanka – Malediven deel 2

Met weemoed schrijf ik over het tweede deel van onze reis, wat was het bijzonder! Wat hebben we intens genoten. Ik zit nu mijn blog te schrijven aan mijn keukentafel, maar ik ga weer even terug naar half augustus waar we nog Centraal Sri-Lanka voor de boeg hadden.

Vanuit Bandarawela waar we in onze prachtige oud Koloniale villa zaten hebben we verschillende trips gemaakt. De omgeving en de natuur zijn hier zo weergaloos mooi, rondrijden is al een feest. De eerste dag hebben we een markt bezocht, een walhalla voor deze foodie. Heerlijk om eindeloos over een markt in het buitenland te struinen, vreemde fruitsoorten, alle verschillende specerijen, de geuren en de sfeer, marktjes bezoeken is echt een van mijn favoriete vakantieactiviteiten. Helaas niet die van de rest van mijn gezin dus het was een eenmalige excursie. Wel een must als je in Sri Lanka bent!

 

Hieronder zie je onze prachtige villa, waar we drie nachten compleet in de watten zijn gelegd. Echt een aanrader als je in Sri Lanka bent: The Dutch House in Bandarawela. Iedere avond mochten we kiezen wat we wilden eten en wat was het lekker allemaal, met veelal groenten en kruiden uit eigen tuin en met een chefkok kon het natuurlijk ook niet misgaan.

Uitzicht vanuit ons slaapkamerraam over de stad. En hieronder vers kopje Ceylon thee in onze tuin, natuurlijk de lekkerste ever met de theeplantages op de achtergrond.

Vlakbij Bandarawela ligt Ella, een heel erg klein maar populair dorpje midden in de bergen. Het is een populaire stop voor toeristen omdat er een treinstation is waarvanuit je naar onder andere Kandy in Centraal Sri Lanka kan reizen. Er is hier in de omgeving veel moois te zien. Zoals hieronder de watervallen en de stenen brug van een eeuw oud – de Nine Arch Bridge – waar je met de trein overheen komt als je Ella bezoekt. Het is even een wandelingetje maar de brug zorgt voor prachtige plaatjes.

      

Vanuit Bandarawela zijn we met een oude trein naar het noorden vertrokken. Deze reis duurde 2 uur en was zo ontzettend prachtig. De meeste mensen zitten in de deuropeningen met hun camera en vergapen zich aan de uitzichten over bergen en theeplantages want daar zijn er nogal veel van.

 

Na de treinreis hebben we een tour gehad door de theeplantages en natuurlijk een theeproeverij bij ‘s werelds vierde grootste theeproducent.

Ons vierde hotel in Sri Lanka was vlakbij de grote stad Kandy. Genaamd Jim’s Farm. Een uniek concept van een Engelsman die als droom had een zelfvoorzienende boerderij in Sri Lanka neer te zetten. Bananen, mango’s, kokosnoten, allerlei soorten groenten, kruiden en specerijen komen hier allemaal uit eigen tuin. Prachtig en puur complex waar je iedere avond aan tafel schuift naast de andere gasten en waar je iedere avond andere gesprekken hebt met mensen van over de hele wereld. Super bijzonder.

Vanuit Jim’s Farm hebben we ook een safaritocht gemaakt door een nationaal park waar ieder jaar The Gathering plaatsvindt. Tientallen olifanten die samen komen. Voor de kids was dit natuurlijk geweldig om te zien. Voor Frank en mij die al eens safaritochten door Afrika hebben gemaakt was dit leuk maar niet adembenemend.

Uiteindelijk was dit veel gaver, op de weg terug een olifant tegen het lijf lopen aan de kant van de weg!

Onze laatste hotel was er een vlakbij de luchthaven en een heerlijke plek om na te genieten van een hele bijzondere reis door een land dat compleet onze harten heeft gestolen. Sri Lanka; wij komen zeker nog eens terug.

Gelukkig zat ons avontuur er nog niet op want er wachtte nog een week paradijs op ons. Alles wat je ziet over Malediven: het hysterisch blauwe water, het oogverblindende witte zandstrand en de ongelofelijke luxe: het is allemaal echt! Malediven is een karikatuur van zichzelf. Wij hebben ons een week in het paradijs gewaand. Het hotel was helemaal AF! Vooral na twee weken rondreizen was dit fantastisch. Hieronder zie je hoe wij ontvangen werden (10 man personeel die ons ontving staan achter mij op de foto)

Een watervilla vonden we te gevaarlijk met onze kleine kids, we hadden een villa op het strand met eigen zwembad en de zee was ook aardig dichtbij!

 

Het resort bevat 6 restaurants waaronder ook een onder water waar je honderden vissen voorbij ziet zwemmen en een restaurant tussen de toppen van de (palm)bomen.

We hebben gesnorkeld met schildpadden, wat zo bijzonder was en we zijn dolfijnen gaan spotten en vonden een school van (niet gelogen) meer dan honderd dolfijnen.

Op de laatste avond was voor ons een prive-BBQ op het strand geregeld, je snapt: #nooitmeernaarhuis

Een reis die in onze harten zit en er nooit meer uitgaat, rijkdom is dit met je gezin te kunnen beleven!

Deze reis is samengesteld door Talisman!

print

You Might Also Like