Foodies In Shape/ Geen categorie

WORK THAT BODY

Het is weer zo ver, 2 keer per jaar komt het moment dat ik HE LE MAAL klaar ben met die extra kilo’s die er ergens tijdens vakanties, fijne weekendjes, heerlijke etentjes, gezellige avondjes bij zijn gevlogen. Ze komen heel langzaam, stiekem, bijna ongemerkt en ineens denk je: HET IS GENOEG. Herkenbaar dit? Nou dit moment heb ik dus ieder jaar in september en ergens rond mei. In september zijn het al die vakantiekilo’s die me aan staren in de spiegel, want ja: op vakantie moet je genieten toch? Helaas heb ik ook het Bourgondiër gen meegekregen van thuis uit, mijn hubbie ook, dus geen juiste combi zeg maar.

In mei denk ik dan, hmmmmm toch iets te vaak op de bank gelegen met de haard aan, Netflix, een glas wijn voor mijn neus en ja iets ernaast ook. Waar je in de winter nog heel wat extra kleine, gezellige rolletjes weg kunt moffelen onder bollen wol, lukt dat stukken minder in de zomer. De zomer is meedogeloos, met zijn korte rokjes, strakke truitjes en aaaaaah: BIKINI’S!!!!

Zo gebeurt het dus weer twee keer per jaar dat ik een ernstige wake-up call krijg en oh wat ik er een hekel aan! Na die wake-up call komt er dan weer een plan de campagne. Sporten komt op de planning en natuurlijk minder eten en drinken. Je hoort het: de gezellige tijd breekt aan.

Er zitten helaas wel een aantal valkuilen in mijn planningen: ik kan namelijk nooit nee zeggen tegen gezellige plannen van mijn vrienden en vriendinnen en ik kan nooit naar op tijd naar huis. Valkuil 2: ik ga sporten en verwacht wonderen, als ik niet heel snel resultaat zie heb ik nogal eens de neiging om het een of andere op te geven.

Sommige dingen wil ik ook niet opgeven in het leven en ik vind mijn gezellige etentjes, borreltjes en feestjes belangrijker dan die 2 weken in bikini (maar ECHT, als je daar over nadenkt…..). Dus die blijven, maar wel met wat betere voedingskeuzes dat dan weer wel en doordeweeks streng. Maar dan, het sportgedeelte. Voor mij geld: ik heb stimulans nodig. Dus ik ben gaan googelen en kwam Merel tegen met een heel mooi bedrijf die zich richt op afslanking, klonk mij als muziek in de oren. Ik ben bij Instituut Merel gaan kijken en raakte enthousiast over alle mogelijkheden die zij aanbiedt. Wat fijn is dat ze op maat een plan gaat maken en zo ben je gericht samen met haar bezig met je doel te behalen.

Naast dat ik bij Merel aan de slag ga, heb ik ook een personal trainer sinds deze maand en deze fijne man zorgt ervoor dat ik nu iedere dag spierpijn heb. Dank daarvoor Tobias!

Mijn doel is nu: 5 kilo minder Maud onder de kerstboom. FINGERS CROSSED!!! Echt eng om het zo op te schrijven want nu kan ik dus niet meer terug :-)) 

Waarschijnlijk kan ik na de kerst weer van vooraf aan beginnen met ik heb me neergelegd bij mijn lot :-)))

Qua eten ga ik weer even streng mijn Foodies In Shape kuur volgen. Wie doet er mee? Ik hou regelmatig een blog bij met hoe het gaat met mijn afvalrace en hou je op de hoogte.

Oh en FF voor de duidelijkheid: bovenste foto is mijn doel niet mijn huidige startpunt 🙂

Wil jij ook gaan afslanken bij Merel? Check dan haar website en geef haar een belletje.

Liefs Maud X

print

You Might Also Like