My favorites/ Pretty Tables

Herfsttafel Tips

Herfst; je houdt ervan of je kan niet wachten tot het weer lente wordt. Helaas behoor ik tot de eerste groep, ik ben er geen fan van. De zomer is voorbij, het vakantieseizoen is achter de rug, het wordt koud, het gaat regenen en de blaadjes gaan vallen. Ik ben wel redelijk herfstdip gevoelig. Wat ik wel heerlijk vind, is als er zich een perfecte herfstdag aandient: een flinke wandeling mooie herfstkleuren in het bos, zonnetje in het gezicht, daarna lekker naar binnen, kaarsen en open haard aan, koken en dan tafelen met lieve mensen. En het voordeel van de herfst is dat er heerlijke seizoensproducten zijn waar je fijne gerechten mee kan maken. Grote koppen pompoensoep, wildstoofschotels met een glas rode wijn, appeltaartjes of verse granola. Alles waar je keuken lekker van gaat ruiken.

Wat ook leuk is aan de herfst, is dat je met dingen die je in het bos vindt, je tafel leuk kan decoreren. Vinden de kinderen hier altijd heel erg leuk. Zij gaan mooie takken met besjes zoeken, dennenappels, kastanjes etc en daarmee kleden we de tafel aan. Wat altijd een goede basis is voor een mooie tafel is een goed linnen tafelkleed. Ik heb mijn damasten tafelkleed voor als we op chique gaan, maar mijn linnen kleden kunnen altijd. Een tafel ziet er nu eenmaal mooier uit met een tafelkleed.

Ik heb nu een tafel voor je gedecoreerd met het tafellinnen van So Linnen. Zij hebben tal van kleuren waar je uit kunt kiezen en het linnen is van fantastische kwaliteit. So-Linnen levert standaard maten, maar ook tafellinnen op maat. Servetten hoor je dan natuurlijk ook in linnen te hebben en die kun je hier ook kopen. Voor de herfst en winter heb ik een cerise tafelkleed op maat laten maken met bijpassende servetten. Het is een warme kleur wat een enorme gezelligheid uitstraalt.

En wat heb ik dan klaargemaakt op deze herfstdag?

Bloemkoolpizza met verse vijgen en geitenkaas

Gehaktballetjes van rundergehakt en gedroogde vijgen

Auberginedip met truffel

Pompoensoep met gember en kurkuma

Gekaramelliseerde rode uien

Check ook even dat prachtige soepkommetje van ByJulia, ik ben echt helemaal weg van dit servies! Ook leuk als kado voor de kerst.

print

You Might Also Like