blogs

Darm Detox

Zo’n 12 jaar geleden, nog voor ONS tijdperk “kinderen” wilde Frank en ik graag een hondje. Soort van nesteldrang terwijl je nog niet echt toe ben aan kinderen zeg maar. Nu wilde het geval dat ik een allergie had ontwikkeld voor honden, onhandig!! Volhouder als ik ben nam ik hier dus geen genoegen mee en ging op zoek naar iemand die mij kon afhelpen van mijn onhandige hondenallergie. Ik kwam uit bij een vrouwtje in Maastricht (waar wij toen woonden) die bioresonantie als oplossing bood. En warempel, het hielp! Nu heeft dit verhaal verder helemaal niets met de rest van mijn verhaal te maken, maar deze beste mevrouw vertelde mij dat de oorzaak van de allergie lag bij een flink verstoorde darmflora. Niet gek, ik had daarvoor zo’n 100 verschillende diëten gevolgd, altijd met tijdelijk resultaat en als dieptepunt een dieet waarbij je jezelf iedere dag moet inspuiten met het HCG hormoon. Knettergek zeg maar!  

OK, maar met die slechte darmen in mijn achterhoofd al die jaren, was ik altijd op zoek naar oplossingen om de darmen op topniveau te houden. Onderzoeken wijzen uit dat darmen zo veel meer invloed hebben op ons gestel dan werd gedacht. Al die miljarden bacteriën die oh zo nodig zijn, moeten in goed evenwicht aanwezig zijn en raar maar waar, maar de invloed van stress is heel erg groot op onze darmflora. Antibiotica kuren die we helaas allemaal wel eens nodig hebben, een drama voor je darmen. Doodt alle slechte, maar ook alle goede bacteriën, totale chaos als gevolg. Logisch is ook dat het huidige “Westerse” voedingspatroon voor flink wat problemen zorgt, we gooien er steeds meer rommel in dat slecht verteerbaar is. Onze darmen moeten ervoor zorgen dat het eten wordt verteerd en dat de voedingstoffen die we nodig hebben via de darmwand afgegeven worden aan ons bloed waarin het overal waar nodig heen getransporteerd wordt door heel je lijf. Als die darmen niet schoon zijn dan is dit dus een moeizaam proces.

Ik was op zoek naar iets waarmee ik mijn darmen eens goed kon reinigen zonder al te enge Patty Brard achtige taferelen :-))) Na een lang Google traject kwam ik uit bij: QaQao. Een 1-daagse kuur om je darmen grondig te reinigen en om alle onverteerde voedingsresten van JAREN, ja ja je leest het goed, eens te lozen, sommige resten blijven drie jaar hangen…. 

Wat me triggerde toen ik de website bekeek, was het feit dat je hier dus een “opgeruimde darm” creëert die veel beter voedingsstoffen op kan nemen. We zijn allemaal zo gezond aan het eten met z’n allen en nemen allemaal braaf onze voedingssupplementen, maar als onze darmen te vervuild zijn met onverteerde voedselmoleculen en vrije radicalen dan kunnen al die voedingsstoffen helemaal niet goed opgenomen worden. Je zou ook meer energie krijgen – what’s not to like – mooiere huid krijgen, je kunt makkelijker afvallen en het heeft een gunstig effect op je cholesterolspiegel. Ik was verkocht en heb contact opgenomen met Roland van Qaqao. De begeleiding die je krijgt is echt top. Voor een leek als ik is het hele darmgebied totaal vreemd, dus ik had veel vragen, maar die werden allemaal beantwoord. Ook zeker tijdens de dag van de kuur. Heel fijn!

Hieronder ga ik je nu mijn ervaringen vertellen en ja inderdaad, iedereen doet de nummer 2, maar op de een of andere manier praten we er toch niet heel graag over. Dus als je niet helemaal fan bent van DIRTY TALK dan sorry maar doei, als je toch wel heel benieuwd bent naar mijn verhaal dan JOIN IN 🙂

De kuur is eigenlijk een flinke detox voor je darmen. Je gaat ook dat gevoel ervaren als je er mee bezig bent. Hoofdpijnen, duizelig, misselijk; al die typische kwaaltjes die je krijgt van een flinke ontgifting. De kuur bestaat uit zakjes enzymen, groente, fruit en voedingsvezels die een gisting en rijpingsproces van drie jaar hebben gehad. Ze zijn hierdoor super krachtig geworden en dit gaat ervoor zorgen dat onverteerde voedselresten los gaan komen. Nu denk je: hoezo, alles komt er toch vanzelf uit…. Nou ik kan je zeggen uit ervaring, dat doet het niet! Ik zal je zodadelijk mijn uiteindelijk resultaten vertellen, want ik ben ook op de weegschaal gaan staan om te kijken hoeveel resten uit mijn darmen zijn gekomen.

Ok, wat is de bedoeling: de dag voor de detox let je een beetje op je voeding. In ieder geval in de avond ervoor: geen melkproducten, vis, vlees, geen koffie, geen alcohol. Ik heb een broccolisoepje gegeten toen. De dag van de kuur zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk thuis bent want je moet super vaak iets innemen. Die dag eet en drink je verder helemaal niets. Honger heb je niet, sterker nog, het laatste drankje moest ik echt op karakter innemen. 

Je start om 9u, neemt het eerste zakje enzympoeder en mengt dat met warm water en neemt vervolgens een half uur later een glas warm water. Zo moet je 10 flesjes innemen. Het is niet super lekker, maar ook zeker niet vies. Ik vond het een beetje een hele waterige Brintapap. In de middag ga je hier nog een enzymendrankje aan toe voegen. Deze vond ik helemaal niet lekker in combinatie met de probiotica dus heb toen Roland gevraagd of dit apart mocht en dat was geen probleem. Hij zei: de meeste vinden het juist lekker omdat het het wat zoeter maakt. In de ochtend voel je je nog helemaal goed, niets aan het handje. In de middag begon ik wat misselijk te worden en kreeg ik hoofdpijn. Ben in de avond in bad gaan liggen want ik voelde ook al flink wat gerommel in mijn buik. Vervolgens lekker vroeg naar bed gegaan na het laatste drankje van 21.30 en mijn man wenste me nog succes voor de komende nacht…. 🙂

Die nacht heerlijk geslapen maar werd om half 7 wakker (zonder hoofdpijn gelukkig) en moest ECHT naar de toilet. Nou dat werd dus een van mijn 8 toiletbezoekjes van die dag. ACHT KEER NUMMER 2 DUS!!!!! Heb geen krampen gehad (om half 7 een beetje maar omdat ik zo nog moest dus) geen diaree, niet het gevoel dat je het echt niet meer kan ophouden, maar je moet gewoon vaak en veel 🙂 Dus is het fijn als je die dag ook niet teveel plant en lekker rond huis bent. Ik ben nog wel die ochtend een hockeywedstrijd van mijn oudste zoon gaan kijken. Boodschappen gedaan etc, maar verder lekker veilig dicht bij de toilet. De ontlasting veranderd ook continue van kleur en van substantie, ook dit is belangrijk om te bekijken en je kunt hierover vragen stellen aan Roland. Alles heeft namelijk ook z’n reden. Voor degene die willen kunnen de ontlasting ook opvangen en laten onderzoeken door Roland. Ik heb hier nu niet voor gekozen, maar de volgende keer laat ik dat ook nog even doen. Die dag eet je nog weinig, beetje opbouwen weer: gestoomde groenten, wat fruit in de avond wat quinoa bijvoorbeeld. Ik heb daarna een week geen vlees gegeten en geen zuivel. 

Lunch dag 2 – gestoomde broccoli & spinazie

 

Avondmaaltijd dag 2 Quinoa met tomaat, witlof & avocado

Ok dag 2 had ik dus overleefd, was dus super benieuwd om de volgende dag op de weegschaal te gaan staan en te zien wat ik had verloren aan voedingsresten: 1.9 kilo niet normaal! Ben die ochtend ook nog 3 keer naar de toilet geweest dus het zal uiteindelijk nog meer zijn geweest. 

Even verduidelijking: ga dit dus niet doen om snel af te willen vallen he dames: mijn billen zitten nog even strak in mijn spijkerbroek. Dit doe je om een gezonde darmhuishouding te creëren. Ik ben natuurlijk wel benieuwd of het afvallen nu wat makkelijker zal gaan na de kuur. Dat zou ik ook wel heel logisch vinden. Mijn ontlasting is stukken regelmatiger, keurig nu iedere ochtend na het opstaan, dus ik heb echt het gevoel dat het mijn spijsvertering ook een boost heeft gegeven. Mijn lijf moest dag 2 & 3 echt even bijkomen van deze detox choque, maar dag 4 voelde ik me ongelofelijk goed: ENERGY BOOST! Heb nog een weekje probiotica genomen voor een goed herstel en de enzymendrankjes en echt waar: voel me TOP! En weet je ook hoe lekker schoon ik me nu voel! Je denkt er natuurlijk niet zo over na, maar ik denk nu wel: zo een dikke 2 kilo aan rotzooi uit mijn darmkanaal. Nu kunnen die darmbacteriën weer doen waar ze goed in zijn. Bovendien zorgt het ervoor dat je daarna bewuster gaat eten. Roland raad aan om het 2x per jaar te doen om alles schoon te houden dus in de herfst ga ik weer beginnen!

www.schonedarm.nl

print

You Might Also Like