Foodies on tour

ITALIE PART 1 – AMALFI

Hier ben ik dan met mijn blog over onze reis naar prachtig Italië. We hebben inmiddels aardig wat landen in de wereld bezocht en dit land staat toch met stip op nummer 1. Doordat alle gebieden andere culturen, eetgewoontes, uitzichten hebben is het iedere keer weer een ontdekkingsreis. Afgelopen zomer hebben we anderhalve week in de Amalfi kust doorgebracht en anderhalve week in Puglia. Beiden gebieden hadden we al eens eerder bezocht, maar zo in combinatie is het echt geweldig. In een dikke 4 uur rij je van westkust naar de oostkust wat een compleet ander gevoel geeft. Puglia is een booming reisgebied wat resulteert in prachtige nieuwe masseria’s (een boerderij met ook hotelkamers) en nog onontdekte dorpjes. Sommige plekjes moet je in het hoogseizoen al mijden, maar er blijven nog flink wat pareltjes over! Amalfi is meer oud-chique, de hotels zijn peperduur en vrij ouderwets, dus waar je in Puglia honderden leuke en betaalbare overnachtingsplekje zult vinden, is dat in de Amalfi kust wat moeilijker. Maar het is meer dan het zoeken waard!

 

Deze eerste blog gaat helemaal over AMALFI.

Heel de kustlijn van Amalfi is Unesco werelderfgoed en niet zonder reden, we hebben 2 keer met een bootje de kustlijn mogen bewonderen en het is werkelijk prachtig! De kleurige dorpjes die tegen de gigantische bergen aan zijn geplakt, het turqoise blauwe water op sommige plekjes, echt waanzinnig!! De kust loopt van Napels tot aan Amalifi-stad. Sorrento, Praiano, Ravello en Positano zijn nog mooie bekende plekjes. Wij hadden in week 1 een prachtig huis gehuurd op de peninsula net onder Sorrento in een plaatsje genaamd: Massa Lubrense. Dat uitzicht!!!!! Hier hadden we mijn familie op bezoek wat resulteerde in avonden met lange tafels uren lang eten, drinken, praten, lachen en genieten met elkaar. LA DOLCE VITA dus!

Ons prachtige huis met uitzicht op JETSET eiland Capri

Dit soort tafels dus een week lang! Deze lunch was zelf gemaakt door mij en m’n schoonzus na eerst heel veel inspiratie op te hebben gedaan!!

Bootje varen rond Capri

We hadden geregeld dat er een Italiaanse mama home made pizza’s kwam bakken in ons huis! Waanzinnig, lekkerste ooit! Het zondigen waard zeg maar :-))

We hebben onder andere geluncht in een super leuk baaitje: Marina Del Cantone. Hier zie je echt nog bijna alleen maar Italianen omdat het nog niet zo ontdekt is. Wij hebben gegeten bij il Cantuccio Nerano, maar er liggen hier een heleboel restaurantjes. Hebben wij niet gedaan,  maar je kunt hier lekker overdag op het strand liggen.

Een andere aanrader is dit restaurant in een hotel (Hotel Delfino) waar wij hebben gedineerd: Ristorante Marea. Heerlijk eten en dat uitzicht!!!!

TROTSE MAMA!

We hebben ook een heerlijk dag bij een beach club gelegen. Prachtig weer, prachtig uitzicht en een top lunch hadden we hier! Beach club – Conca del Sogno

Een dagje Capri mag je natuurlijk ook niet missen! Hieronder zijn foto’s van Marina Piccola op het eiland

De taxi’s op Capri zijn de leukste

De eerste week was heerlijk met mijn familie maar na een week was het ook wel weer fijn om met z’n vijven door te trekken. We hadden een kort tripje voor de boeg, want de eerste 4 dagen sliepen we om de hoek van de peninsula in Positano. Wat een super leuke plaats is dit. Het wordt ook wel het verticale dorp genoemd want alles is super stijl en vol met trappen. Daardoor heb ik mijn workout hier wel gehad; we moesten 60!!! verdiepingen per dag lopen! Jullie snappen dat ik dus s’ avonds vol aan de Pasta Vongole zat he! COMPENSATIE heet dat :-))

We sliepen overigens in Villa Fiorentino, dit was ook regelmatig een vraag van jullie, zoals ik al zei: hotel in Positano zijn lastig, vaak erg duur. Deze was ook niet goedkoop, maar prijs/kwaliteit was goed en in vergelijking met de rest was dit prima prijs. We hebben eigenlijk alle avonden in de baai van Positano gegeten. Daar heb je allemaal leuke restaurantjes met uitzocht op het strand en de zee. Kids kunnen lekker op het strand voetballen terwijl jij daar lekker je prosecco naar binnen slurpt. HOLIDAY FOR EVERYONE!

De route naar Positano is ook adembenemend

In Positano zelf heb je een heleboel beachclubs met restaurants waar je lekker kunt liggen. Wij lagen bij: L’incanto

We hebben hier nog een dag heerlijk op een boot gezeten en de kust afgevaren naar Amalfi-stad. Echt een aanrader, want je hebt zo een geweldig uitzicht op de kustlijn die echt heel erg mooi is!

Roes uitslapen kan heerlijk op een boot

Laatste dag hebben we een dagje bij Treville beach club gelegen. MEGA aanrader. Eten is hier ook echt fantastisch!! Schijnbaar is het eten bij de buurman NOG beter. DA Adolfo heet dit en is super back to basic, maar alle aandacht gaat naar het eten en ja: dat uitzicht!!! Wij hadden te weinig tijd anders waren we hier zeker een keertje gaan lunchen!

Check dat blauwe water dan!!!!!

Dag fijn Positano! We’ll be back soon

Part 2 gaat over het vervolg van onze reis naar Puglia!

print

You Might Also Like